Kong Mien Ho

Kong Mien Ho werd geboren in 1948 in de Zuid-Chinese provincie Guangdong. Hij groeide op in zijn geboortedorp dat, omgeven door prachtige bergen en doorkruist door een heldere rivier, een blijvende invloed heeft gehad op zijn liefde voor de natuur en zijn verlangen naar evenwicht en harmonie tussen mens en omgeving.

Al sinds de jaren 60 geeft Kong Mien Ho behandelingen vanuit zijn kennis van de medische Qigong. In Amstelveen heeft hij een Traditionele Chinese Geneeskunde-praktijk voor Qigong Tuina therapie.

Hij verzorgt regelmatig gastcolleges op de afdeling fysiotherapie aan de Hoge School van Amsterdam. Tevens is hij de hoofddocent van de beroepsopleiding “Qigong Tuina therapeuten” van het Wújí Instituut.

Kong Mien Ho reist geregeld naar China om bij diverse grootmeesters trainingen te volgen op het gebied van Taiji Quan, Qigong en Traditionele Chinese Geneeskunde met name Qigong Tuina. Hij heeft de titel van meester in Qigong behaald en is bekwaam in verschillende vormen van Boeddhistische, Taoïstische, medische en Wushu Qigong.

Hij is ook meester in Taiji Quan en Kungfu. Hij geeft met zijn Wuji Instituut lessen in Taiji Quan en Qigong. Tevens is hij de hoofddocent van de beroepsopleiding “Qigong Tuina therapeuten” van het Wuji Instituut. Kong-Mien Ho is een internationale bekendheid met leerlingen in Nederland, België, China, Israël, Japan, Mexico en Noorwegen.

Als lid van de Beroepsvereniging “ZHONG” – Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde – voldoet hij aan de eisen van Qigong Tuina therapeuten.